Beieren

geen eigen foto

Beieren

deelstaat

De Vrijstaat Beieren is qua oppervlakte de grootste deelstaat van Bondsrepubliek Duitsland. De deelstaat ligt in het zuidoosten van het land. De hoofdstad van Beieren is München. Het huidige Beieren is ontstaan uit het historische hertogdom Beieren, dat deel uitmaakte van de Beierse Kreits.Wikipedia

Het prachtige landschap van Beieren bestaat uit bergen, dalen, bossen, meren, oude kerkjes en vele typische biertuinen. Ook de idyllische dorpen, middeleeuwse burchten en rivieren biedt vele natuurbelevenissen. DeKönigssee, het Beierse Woud en deZugspitzebieden een uitstekend uitstapje voor iedere cultuur- en natuurliefhebber. Klederdrachtenfeesten en kastelen zijn karakteristiek voor Beieren.

In 550 natuurreservaten in Beieren kun je je uitstekend vermaken. Voor recreatie sporters is Beieren perfect.  Dwars door de deelstaat lopen verschillende toeristische routes, zoals de Romantischen Strasse en de DuitseAlpenstrasse. Over deze routes kun je van het  landschap van Beieren genieten. Bij de hoogste bergtop; de Zugspitze; is het in de zomer lekker wandeln langs wandelpaden en klimroutes.In de winter is het fantastisch voor wintersport. 

geen eigen foto

Info over de deelstaat Beieren in Duitsland.

www.wikitravel.org/nl/Beieren

Voor info over bezienswaardigheden in de deelstaat Beieren; klik hieronder.

20 x mooiste bezienswaardigheden in Beieren - Reisroutes.nl

Voor wandel, fiets en andere routes door de natuur van Beieren zijn hier een paar voorbeelden

https://www.snp.nl/beieren