Nederland

Vroeger was Nederland nog verdeeld in allemaal staten. Pas in de vijftiende eeuw werd de naam 'Nederlanden' gebruikt. Het was een naam die bij het land paste. Het was het lageland van Europa. Het was lager dan Duitsland, Frankrijk en België. Later is die naam ingekort naar Nederland.

De meeste bollenvelden zijn in Noord- en Zuid Holland

Het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland vind je in de kop van Noord Holland, grofweg tussen Den Oever, Den Helder, Schagen en Medemblik Vanaf eind maart kun je normaal gesproken bollen bekijken, maar het hangt van het weer af wat de optimale tijd is. Bij een warm voorjaar kunnen de bollen snel tot bloei komen. Voor info over de bloeitijd, zoek een plaatselijke vvv.Het gebied rond Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout is een walhalla voor de liefhebbers van bollenvelden. Deze zogenaamde bollenstreek ligt net achter de duinen en het is er heerlijk toeven.


Een ander gebied in de regio waar je veel bollenvelden vind is de streek West Friesland. Het gebied ligt tussen Hoorn, Enkhuizen en Medemblik.

Info over Nederland is o.a. te vinden op:

www.wikipedia.nl/Nederland

Bloembollen Info:

www.droomplekken .nl

Nederland

Klein land aan de Europese westkust.


Nederland is een West-Europees land. Het ligt in de Benelux  en is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, samen met Curaçao, Sint Maarten en Aruba. Aan de Nederlandse grenzen liggen de Noordzee, Duitsland en België. De hoofdstad van het land is Amsterdam, de regeringszetel en hofstad is Den Haag.

Andere belangrijke Nederlandse steden zijn: Rotterdam, met één van de grootste havens ter wereld (heel lang de grootste ter wereld), Utrecht, het grote verkeersknooppunt van het land, Groningen, een studentenstad en Eindhoven, de vijfde stad van het land. De oudste steden van Nederland zijn: Maastricht en Nijmegen.


In Nederland zijn er twee grote projecten geweest in het teken van waterbouwkunde. De Zuiderzeewerken en de Deltawerken. Daarnaast zijn er nog kleine waterbouwwerken. Denk maar eens aan de Tweede Maasvlakte en de Hondsbossche Zeewering. Nederland is nu het best beschermde land tegen overstromingen van heel de wereld, ook al loopt Nederland wel gevaar, vanwege de ligging aan zee. Omdat Nederland relatief laag onder de zeespiegel ligt (NAP) en veel vlak land heeft, zou een overstroming grote gevolgen kunnen hebben

Nederland wordt ook wel waterland genoemd, omdat er altijd grote overstromingen zijn geweest. Eeuwen zijn Nederlanders al bezig om dijken en dammen te bouwen en meren droog te leggen. In de Gouden Eeuw was men daar al mee bezig. Een bekende waterbouwkundige uit die tijd was Jan Adriaanszoon Leeghwater. Hij legde onder meer de Schermer en de Wormer droog. Zijn doel was om het Haarlemmermeer droog te leggen, maar dat lukte pas in 1837.