Am Wilden Kaiser (Tirol)

De prachtige vakantieregio en bergwereld Wilder Kaiser ligt in het Tiroler Unterland, tussen Kufstein en Kitzbühel. De vier grootste dorpen in de regio zijn:

Söll, Scheffau, Ellmau en Going.

Vanuit deze dorpen kun je het natuurgebied 'Kaisergebergte' ontdekken. De 'Kaiser' behoort tot de noordelijke Kalkalpen en laat zich kenmerken door het zilverkleurige weersteenkalk. Zowel in de dalen als in de bergen vind je hier veel wandelroutes, die duidelijk worden aangegeven met bewegwijzering.

Het plaatsje Going am Wilden Kaiser wordt onze uitvalbasis voor een kleine drie weekse vakantie.

#3. Je kunt gratis met het openbaar vervoer

Ben je in het bezit van de Wilder Kaiser GuestCard, CitizenCard of bergbahnen kaarten van de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental? Dan kun je van mei tot oktober in de hele Wilder Kaiser gratis met de zogeheten 'Wänder- & Bäderbus'. Daarnaast heb je toegang tot de bergbahnen, meren en zwembaden. De folders met de dienstregeling vind je bij de VVV in de dorpen.

Going am Wilden Kaiser is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, in het district Kitzbühel. Het ligt aan de voet van het imponerende Kaisergebergte en is door zijn pittoreske uitstraling geliefd bij toeristen, zowel 's zomers als 's winters. Going werd reeds in 1156 als Gouwingen officieel vermeld. Wikipedia

We hadden voor 17 overnachtingen geboekt bij het plaatselijke "Gasthaus/restaurant Dorfwirt"

Info over Gasthof Dorfwirt:

www.dorfwirt-going.at

Gasthof Dorfwirt aan de Altestrasse, met het kapelletje ervoor.

<<<<

Het terras of biergarten van het gasthof.   >>>>

Het apartementenhuis bleek iets meer in het dorp te liggen; verder van de autosnelweg:  aan de overkant van de weg en de plaatselijke rivier .....

We kregen het appartement "Kitzbuhler Alpen"; waarvan hier enkele foto's, o.a. van het interieur.

Info zomerbergbahnen in het Wilder Kaiser gebied:

www.wilderkaiser.info

Uitzicht van ons app. op de heilige kruiskerk van Going

Druk op de onderliggende plaatsnamen voor info over oze belevenissen in deze dorpen en hun zomer liftbahnen in het Wilder Kaiser gebied.

Am Wilder Kaiser