Regio Mittel Kärnten

Regio Midden Karinthié

(Region Mittel Kärnten)

Tussen de Saualm en de Nockberge klopt het historische hart van Karinthië. De Norische regio en het Hemmaland zijn getuigen van duizenden jaren cultuurgeschiedenis. In dit gebied zijn dan ook een heleboel bezienswaardigheden te bezoeken.

Het historische erfgoed, de bergen en kleine zwem-meren nodigen uit tot culturele ontdekkingsreizen. U kunt de regio verkennen met de fiets of te voet via de talrijke wandelpaden.

In de omgeving van St. Georgen am Längsee vind je verschillende Karinthische magneten voor bezoekers, en vooral een van de beroemdste kastelen van Oostenrijk, kasteel Hochosterwitz. Met zijn 14 bewaard gebleven kasteelpoorten, regeert het majestueus hoog boven de dalvlakte en is het van ver zichtbaar. Ook vele andere culturele monumenten zoals andere kastelen, kasteelruïnes, kerken en kapellen zijn een bezoek waard.

1 St.. Georgen is het oudste klooster in Karinthië. (2011)

 2 De verwoeste burcht Taggenbrunn (2011)

Autotocht naar omg. bij Sankt Veit an der Glan

  • "Stift Sankt Georgen"  aan de Längsee.
  • "Burgruïne Taggenburg"

 St.. Georgen is het oudste klooster in Karinthië. Het ligt op een unieke locatie op 3 hectare grond bij het meer Längsee.

Geschiedenis

Het klooster werd tussen 1002 en 1008 als een Benedictijner convent gesticht door gravin Wichburg, de zuster van aartsbisschop Hartwig, nadat haar man graaf Ottwin van Sonnenburg van Pustertal niet meer terugkeerde van een kruistocht. >>>

lees verder: www.wikipedia.org

 De burcht Taggenbrunn is een ruïne op het gemeente gebied van Sankt Georgen bij de Längsee bij Sanct Veit an der Glan in Karinthië.  Het ligt in het zuidelijke deel van de regio "mittelkärnten".

(wikipedia)    

Geschiedenis 

Taggenbrunn werd gebouwd op de overblijfselen van een Keltisch-Romeinse vestingmuur (6e eeuw voor Christus) in het eerste derde deel van de 12e eeuw.(wikipedia)

(lees verderop:)  www.wikipedia.org)

Nog meer info over het kasteelTaggenbrunn:

www.taggenbrunn.at

Het was heerlijk dwalen door de overblijselen van de burcht.