Regio Bad Kleinkirchheim

Regio Bad Kleinkirchheim

(region Bad Kleinkirchheim) Karinthië 2011

De omgeving rond Bad Kleinkirchheim leent zich onder andere uitstekend voor het maken van wandelingen en fietstochten. Ook geschikt voor watersporters en alpinisten.  Het aantal activiteiten in deze Regio is dermate dat je je  geen moment hoeft te vervelen.

In de Regio bad Kleinkirchheim kunt U ook een dagje lekker luieren of zwemmen is hier mogelijk.Zoek  in de direkte omgeving één van de heerlijke strandjes aan de Faaker See, Ossiacher See of een van de andere zeven zwem-meren in deze regio.

De historie van Bad Kleinkirchheim gaat niet zover terug als de andere dorpen in Karinthië, maar dat maakt het dorp niet minder bijzonder. De vallei die destijds zeer dichtbebost was, werd pas bewoond rond het jaar 900 na Christus. Sinds de Middeleeuwen bezoekt men Bad Kleinkirchheim met maar één doel: het ontspannende effect van de wellness centra. Niet de twee die we op dit moment kennen, maar de ontstekingsremmende Augenquelle bronnen, waar men later de Kathreinkirchlein overheen bouwde.

Wie vakantie viert in deze regio in Karinthië kiest voor sportiviteit, natuur en zuidelijke flair. Goed voor een vakantie boordevol afwisseling. Lekker op pad met een rugzak tot een culinaire dagtocht langs verschillende berghutten of met een lift de bergen in. Neem b.v. één van de liften bij Bad Kleinkirchheim, die je erg hoog naar boven brengt.

Auto & Wandeltocht

naarBad Kleinkirchheim en met de Kaiserburgbahn de berg op.

2011

Met de auto eerst naar Bad Kleinkirchheim, dan door met de Kaiser-burgbahn 1 tot halverwege de berg. De Kaiserburgbahn 2 brengt ons verder naar boven.

De zacht glooiende toppen in debergen bieden een prachtig uitzicht.In de authentieke alpenboerderijen en herbergen maakt u kennis met de typische Karinthische gastvrijheid en krijgt u een stevige hap voorgeschoteld.

Het laatste stuk naar boven moeten we lopen en dan komen we bij het ...

kruis.

We genieten hier van de uitzichten op de bergen rondom.

vanaf boven zagen we een meertje liggen. Meer een poeltje, waar we verwachten wat diertjes te kunnen vinden.


Richting meertje zagen we vele bergbloeiers.