Krimmler Waterval (Salzburgerland)Krimmler Waterval

Salzburgerland

We bezochten de Krimmler waterval in juli 2017

Autotocht 1 vanuit

Konigsleiten

We moesten via de Gerlos Alpenstrasse. Hiervoor moesten we "Tol" betalen.

Later kwamen we er achter dat er ook meerdaagsekaarten te koop waren. Handig!

GERLOS ALPENSTRASSE

De Gerlos Alpenstraße is een tolweg in het uiterste zuidwesten van de deelstaat Salzburg. Hij verbindt Salzburg met Noord-Tirol (het Zillertal). Het hoogste punt van de weg is de Filzsteinalpe (1628 m).

Met zijn lengte van 12 km is de Gerlos Alpenstraße een panoramaweg die u prachtige uitzichten biedt. De weg slingert zich via 8 haarspeldbochten omhoog en leidt u langs de Krimml watervallen en de Pinzgauer Höhe of Gerloßpass.

Vanaf de Haudl-Eck (1478 m) heeft u een zeer mooi uitzicht op de Krimml watervallen. De ene keer kijkt u neer op het Salzachtal, dan weer op de Zillertaler Alpen. Geniet van het prachtige landschap  Hochmoore (beschermd gebied) bij de pass en van het schitterende uitzicht op het Krimmler Achental.

Deze bergweg is het gehele jaar door geopend

Rondom de omgeving van de waterval zijn vele parkeerplaatsen, deze zijn niet gratis.

Eerst liepen we langs een beekje(uitloper van de waterval), maar al gauw kwamen we langs een aantal souvenier kraampjes, die nog voor de ingang lagen. Toch even rond gesnuffeld.

Daarna beginnen we aan de wandeling naar boven. De lengte van de wandeling is 4.15km en we lopen vanaf 1029m naar 1460m hoogte.

hierboven foto's van de terugweg.

foto's van ons tijdens deze wandeling

Klik