Mittersill (Salzburgerland)

   Salzburgerland                              Mittersill

Mittersill

Salzburgerland

Autotocht 3 vanuit

Konigsleiten

Vlakbij deze kerk ligt

hotel Brāurup, met een klein terrassenpleintje.

Pal naast Hotel Bräurup

is hun kleine brouwerij.

Gebaseerd op een oude

bierbrouwtraditie die teruggaat

tot 1681. Ze brouwen sinds 2006 hun eigen ongefilterde taler-tolerante Märzen-bier en gist-bewolkt tarwebier. De modernste technologie en veel liefde voor het brouwen maken het mogelijk, dat u dit kunt  proeven.

Mittersill is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land, en maakt deel uit van het district Zell am See.

Door de stad loopt de rivier de Salzach.

De stad heeft ten noorden (de Kitzbüheler Alpen) en ten zuiden (het Hohe Tauern gebergte) natuurlijke grenzen. Het grenst ten westen aan de gemeente Hollersbach en ten oosten aan Stuhlfelden.

Ten noorden van de stad, aan de oevers van de Salzach bevindt zich het station Mittersill van de Pinzgauer Lokalbahn. Vanaf hier gaat een trein naar Zell am See en Krimml.

Middenin het centrum ligt het marktplein, waarlangs de gehele dag het verkeersgeruis hoorbaar is, omdat de belangrijke verkeersaders dwars door de stad lopen.

Net even buiten het directe centrum ligt de Annakirche >>>.


De St Annakirche, is gebouwd in 1751,

in de Tiroolse Rococo-stijl door Kassian Singer,

op de plaats van de voormalige parochiekerk,

die in 1746 zwaar beschadigd was door de marktbrand.


De hl. Anna wordt beschouwd als de moeder van de Moeder Gods Maria.

Het hoogaltaarbeeld toont haar met (haar man) Joachim en de jeugdige Maria.

De plafondschilderingen op het leven van Anna door Christoph Anton Mayr uit

1753 zijn van zeer hoge kwaliteit.

De oorspronkelijk katholieke Annakirche is sinds 1961 verhuurd aan het protestantse predikingsstation Mittersill.

de ligging van Mittersill

We bezochten het dorp Mittersill in juli 2017

Schloss Mittersill

Het slot is gelegen ten noorden van de stad Mittersill in de KitzbuhlerAlpen

Info over het huidige hotel

Schloss Mittersill:

www.schloss-mittersill.com

Het kasteel werd rond 1150 gebouwd door de graven van Lechsgemünd uit Beieren. In 1526 werd het massaal beschadigd tijdens een boerenopstand - het jaar van de wederopbouw (1528) is opgetekend over de poort van de ingang. Van 1881 tot 1934 ging het door een aantal particuliere eigenaren totdat het werd overgenomen door Baron Hubert van Pantz, een nobele ondernemer. Veel bekende edelen, industriëlen en filmsterren deden mee aan de invulling van het gastenboek. Een van hen was koningin Juliana, die in 1937 haar huwelijksreis van enkele weken in Schloss Mittersill doorbracht.

meer info (geschiedenis) over Slot Mittersill:

www.schlossmittersill

wikipedia.com

Door de slot- poort naar het binnen terrein.

In december 2009 kwam het kasteel voor het eerst in zijn geschiedenis in Pinzgauer hand. Er is uitgebreid en zorgvuldig uitgevoerd werk  uitgevoerd om het grootst mogelijke comfort te bieden aan internationale gasten. Zo heeft het kasteel zich ontwikkeld tot een romantisch en majestueus juweeltje, tronende boven Mittersill.

Tussen 1938 en 1945 werd; net als veel andere plaatsen in het Salzburger Land;Schloss Mittersill niet gespaard door de nationaalsocialistische aanslagen.

Na de oorlog werd het teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar Baron von Pantz en vervolgens door hem gerenoveerd. In 1948 werd de "Sport & Shooting Club", de toen meest exclusieve club ter wereld, opgericht en gehuisvest door hem in het kasteel van Mittersill. Als gevolg hiervan was het opnieuw het doelwit van de internationale jetset. Onder andere de sjah van Perzië, de hertog van Windsor, Henry Ford II, Rita Hayworth, Clark Gable, Bob Hope en vele anderen behoorden tot de enthousiaste gasten. Halverwege de jaren zestig besloot deze club om het kasteel te verkopen.

In 1967 ging het naar de International Fellowship of Evangelical Students (IFES), om daarna als conferentiecentrum te dienen.

ook nog een paar eigen kiekjes.

klein eigen filmpje van Slot Mittersill, e. o.