Regio Villach

Toerist Regio Villach

Het politieke district Bezirk Villach-Land in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië 

bestaat uit een aantal gemeenten.

Er zijn geen zelfstandige steden in het district.

Villach en de directe omgeving heeft een typisch Alpenklimaat. In de zomer is het warm overdag, terwijl het lekker afkoelt ’s avonds. Hier schijnt de zon wel 1920 uren per jaar. Een heerlijke plek voor een wandelvakantie en dat is goed mogelijk rondom Villach. Er zijn met name veel makkelijke tot middelzware wandelingen te vinden. De wandelingen variëren van ommetjes langs de Drau of de meren in het dal, tot tochten door de bergen, zowel op Gerlitzen, Karawanken als de Villacher Alpen.

Het district heeft een aantal Marktgemeenten: 1Arnoldstein,2 Bad bleiberg, 3 Finkenstein am Faakersee, 4 Nötsch im Gailtal, 5 5 Paternion, 6 Rosegg, 7 Sankt Jakob im Rosental, 8 Treffen en 9 Velden am Wörthersee.

Daarnaast zijn er nog 10 andere gemeenten.

vetgedrukt zijn;

( marktdorpen ) cursiefgedrukt;

(voorsteden, gehuchten en andere

onderverdelingen van een gemeenten)

worden in kleine letters aangegeven .

Dierentuin en avonturenpark Rosegg ligt op ongeveer 5 minuten rijden van Velden. De dierentuin heeft 35 verschillende diersoorten en het totale aantal dieren is ongeveer 400. Kinderen hebben de mogelijkheid om de dieren te voeren door speciaal voer te kopen bij de kassa.

We bezochten in 2011

Marktgemeente Rosegg

  • Rosegg Dierentuin
  • Rosegg de Burcht

Het was een mooie dierentuin, waar we veel genoten hebben, van alle dieren, maar de sfynx was; in onze ogen; het meest facinerende dier wat we daar zagen.

Het verwoeste kasteel Rosegg , zelfs Altrosegg genoemd, is één van de 12de of begin van de 13e eeuw, gebouwd in de tweede helft en uitgebreid tot in de vroege 19e eeuw. De ruïne van het verwoeste kasteel staat op de heuvel. De overblijfselen van het kasteel bevindt zich nu in de dierentuin van Rosegg , die ook de kasteelheuvel omvat, en is een monumentaal pand .

De Rosegger Burgberg was waarschijnlijk de derde locatie van de zetel van de heren van Ras, een adellijke Karinthische familie die invloedrijk was in deze regio. Ze waren dienaren van de Stiermarken en sympathisanten van de Karinthische hertogen. Op dat moment (1171) noemden ze zichzelf al Lords of Rosegg. Het kasteel in Rosegg werd voor het eerst genoemd in een document in 1239.

Nadat in 1318 de mannelijke lijn van de adellijke familie was uitgestorven, kwam het kasteel in het bezit van buitenlandse adellijke families. Tot het uitsterven in 1363 behoorde de heerschappij van Rosegg toe aan de familie Walsee-Graz , daarna ging het over naar de familie Pettau. .

Nadat deze adellijke familie in 1438 in de mannelijke lijn was uitgestorven, werd het eigendom overgedragen aan hun vrouwelijke nakomelingen. De Hollenburg ging naar de Stiermarkse Stubenberger, Rosegg aan de graven van Schaunberg uit Opper-Oostenrijk 

Het kasteel was in 1468 in goede staat.  Reparaties werden uitgevoerd in 1632 en - na een brand - vóór 1688. In 1605 was de broer van de aartsbisschop Wolf Dietrich von Raitenau in Salzburg eigenaar van het kasteel.

1686 verwierf de 

graaf Orsini-Rosenberg het. Zelfs na de oprichting van kasteel Rosegg in de vallei ten noorden van de kasteelheuvel door graaf Franz Xaver Wolfgang von Orsini-Rosenberg uit 1772, mocht het kasteel niet vervallen.

Tijdens de Franse oorlogen , in 1801, werden stenen uit het kasteel gebruikt om een ​​muur rond de voet van de heuvel te bouwen. Toen in 1806/07 bouwmaterialen nodig waren om de toren van de Rosegg-parochiekerk te herbouwen, stond Prins Orsini-Rosenberg de dorpelingen toe stenen uit het oude kasteel te gebruiken, en nadat het dorp in 1813 door de Fransen werd beschadigd, werd het bestaande kasteel verder afgebroken. Alleen de donjon bleef grotendeels gespaard. In 1829 ontving Peter Ritter von Bohr Rosegg en liet vanaf 1830 een dierenpark aanleggen. Al in 1833 ging de heerschappij van Rosegg over op prins Johann von Liechtenstein. De ruïnes, het kasteel en de dierentuin zijn nog steeds eigendom van zijn nakomelingen.

Vlakbij het gemeente gebied van Arnoldstein' in het Villacher-land, ligt de omgeving van het drielandenpunt Oostenrijk, Italië en Slovenië In dit gebied is het geweldig wandelen. Je kunt omhoog met de 3 landerjet kabelbaan en lekker rondwandeken. Er zijn fantastische uitzichten, meren, bossen, voor wandelaars is het echt genieten geblazen!  Je kunt helaas niet zomaar doorlopen naar een ander land.

Eén van dee mooiste plekjes van Karinthië - de drielandenhoek!

Welkom op het kruispunt van Karinthië, Italië en Slovenië!

De meeste info op het internet gaat hoofdzakelijk over de winter. hierna wat beelden uit de zomer.

In het meest zuidelijke deel van Karinthië ligt de vakantieregio Arnoldstein. Deze bijzondere grenssituatie aan de drielandenhoek, niet alleen vanwege de gemeenschappelijke kruising van drie nationale grenzen, maar eerder vanwege de ontmoeting van drie volkeren en culturen - de Romeinen, Slaven en Germanen, is kenmerkend voor de vallei en haar bewoners.

Affenberg Landskron &

Burg Landskron

Affenberg Landskron ligt vlakbij Burg Landskron en ten noordoosten van de stad Villach in Karinthië. Zoals de naam al doet vermoeden, betekent Affenberg 'apenberg' in het Nederlands. Op de Affenberg Landskron leven 150 Japanse makaken samen met hun wetenschappers en verzorgers. Er zijn geen kooien of grote hekken, want de dieren mogen hier gewoon vrij rondlopen.        www.affenberg.com

Kasteel Landskron

Regio Villach (Karinthië)

Het kasteel "Landskron" is een rotskasteel. Ten noordoosten van Villach, aan de westelijke ingang van de Ossiacher Tauern, ligt het plateau op een rotsachtige kegel van 135 m. Onder deze kasteelrots ligt het dorp St. Andrä aan de westkant van de Ossiacher See.

In het kasteel bevindt zich de "Adlerarena Burg Landskron", waar in de zomermaanden openbare roofvogelshows worden gehouden.

Er werd bewijs gevonden van een nederzetting rond 800 voor Christus. Ommuurd door verschillende vondsten zoals kruiwagens, inscriptiestenen en zwaarden in de kroonzaal van het kasteel.

In 878 was er een documentaire melding van een schenking van het onroerend goed aan het Beierse klooster Altötting . In 1028 werd graaf Ozzi of zijn stichting Ossiach de landheer en werd er een kasteel gebouwd onder de graven van Sternberg . In 1330 werd de alles verkocht aan de graven van Ortenburg . Landskron werd voor het eerst genoemd in een document op 25 juli 1351 . (wikipedia)  >>>

Rond 1600 was Landskron een prachtig renaissancistisch herenhuis en had het een dubbele vliesgevel met zeven torens. Het werd beschouwd als een centrum van het sociale leven in het land. Keizer Karl V bezocht het in 1552. Na de inbeslagname van het kasteel in het kader van de onteigening van de protestantse adel in 1628, werd het in 1639 verworven door graaf Dietrichstein. >>>

(wikipedia)

 >>>.  In 1392 werd het pand gegeven aan de graaf van Cilli. In 1423 werd Andreas von Graben zu Sommeregg genoemd als de Cillische burggraaf op Landskron. In 1436–1447 behoorde het kasteel toe aan de heren van Stubenberg . In 1511 werd het geschonken aan de Orde van Sint-Joris door keizer Maximiliaan I. In 1542 vond er na de brand in het kasteel geen wederopbouw plaats. (wikipedia)

 >>>. In 1542 verwierf Christoph Khevenhüller het kasteel. Vanaf 1543 droeg de familie de titel "von Landskron" en werd het kasteel beschouwd als de voorouderlijke zetel van de familie Khevenhüller. Het kasteel werd uitgebreid onder de Khevenhüllers.(wikipedia) >>>

 >>>. Door de blootgestelde ligging waren er meerdere branden als gevolg van blikseminslagen (begin 16e eeuw, 1542, 1585 en 1812). Na de laatste brand werd het dak niet meer gerepareerd en kwam het gebouw in verval. In 1914 stortte de wachttoren in. In 1953 vond er een revitalisering plaats door één van de grootste boseigenaren in het Rosental. Het kasteel wordt tegenwoordig gebruikt voor toerisme.