Werfen(Salzburgerland)2011

Werfen

2011

Wandelroute vanaf "pension Obaur" naar het Kasteel "Hohenwerfen"

meer info over pension "Obauer"


www.obauer.com

Werfen is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land, en maakt deel uit van het district Sankt Johann im Pongau.Het is gelegen langs de rivier de "Salzach".

geen eigen foto

Al jaren reden we langs deze plaats om een verdere bestemmingen te bereiken.Het werd tijd om dit kasteel in werfen te bezoeken.

geen eigen foto

Werfen

heeft een bekend kasteel,

genaamd Hohenwerfen.

Het kasteel is het decor

geweest voor vele films

en series zoals

The Sound of Music en

The 10th Kingdom (

als kasteel van Sneeuwwitje).


Het kasteel is nu een museum en je kan er van een ridderlijke maaltijd genieten. De omgeving van Werfen is zeer geschikt voor wandelingen en fietstochten, met meer dan honderd kilometer aan paden. De wandelingen beginnen al vanaf het dorp.

 In 1898 werd het kasteel  <<< 

door Aartshertog Eugen gekocht en werd de Burcht Hohenwerfen onderdeel van zijn vorstelijke zetel in Oostenrijk. Hij gebruikte de burcht als een verzamelplaats van zijn uitgebreide kunstcollectie en wapenarsenaal.

In 1931 brak er een brand uit, de oost- en zuidzijde en de kapeltoren van de burcht raakte daardoor ernstig beschadigd. Ondanks dat grote delen van de inventaris en de klokken gered konden worden was de schade aanzienlijk. >>>

werf0305asmid
werf0305bsmid
werf0306aridderspel
werf0306bridderspel

Op het middenplein waren er ridderspelen, erg leuk voor alle leeftijden.

Beknopte Geschiedenis

van Kasteel Hohenwerfen

De bouw van de burcht begon tussen 1075 en 1078, opdrachtgever:Aartsbisschop 

Gebhard von Salzburg. Het kasteel werd in een eenvoudige architecturale stijl gebouwd. Voor het gemak werd gebruik gemaakt van baksteen. Rond 1127 werd het kasteel voltooid op kleine wijzigingen en verbouwingen na. 

Tijdens de boerenoorlog van 1525 werd het kasteel in brand gestoken en grotendeels verwoest. Gelukkig waren er snelrenovaties om het kasteel te behouden. Puur om de dreiging van de Turken die toentertijd erg geïnteresseerd waren in Oostenrijk te kunnen beheersen. <<<

  >>> Omdat men in Oostenrijk de waarde van het slot inzag besloot men al snel tot renovatie. Grote delen van Burcht Hohenwerf werden herbouwd.

In 1938 moest de Aartshertog Eugen het kasteel noodgedwongen verkopen aan de NSDAP. Welke het kasteel tijdens de tweede wereld oorlog gebruikte als opleidingscentrum voor militaire leiders. Aan het eind van de tweede wereld oorlog werd het kasteel eigendom van het Land Salzburg. Het kasteel werd tot 1987 gebruikt als politieschool. Pas sinds 1987 is het kasteel als bezienswaardigheid van Oostenrijk in gebruik. (allesoveroostenrijk.nl)

Eén van de atrakties was een valkenier. Deze zette een prachtige show neer. Er was natuurlijk één vogel die niet wilde luisteren. Zeer eigenwijze vogels.

Het zijn eigenlijk niet echt de knapste fotomodellen.(vind ik)

Om foto's te maken kon je erg dicht bij de gieren komen.

meer info over het kasteel "hohenwerfen":

www.bergfamilie.nl 

Nog meer info over kasteel "Hohenwerfen"

www.salzburg-burgen.at